Heroes Of Our Time

Musikblogg

Firewind - Few Against Many

Kategori: Recensioner

Detta är då alltså det sjunde albumet från grekiska bandet Firewind som kanske är mest kända för sin gitarrist
"Gus G" (eller "Kostas Karamitroudi" som han egentligen heter) som sedan 2009 även spelar tillsammans med Ozzy Osbourne.

Jag vet inte riktigt om man ska kalla Firewind för Power Metal eftersom musiken är tyngre och mer riff baserad än hos andra band inom den genren. Kanske är det mer rätt att kalla Firewind för Heavy Metal? eller nån form av tyngre power metal? För även om det är tungt och riff baserat så är det också väldigt melodiskt.

"Few Against Many" börjar med låten "Wall of Sound" som är den bästa låten på skivan. Gus G visar varför han är en gitarrist som är värdig Ozzy och sångaren Apollo sjunger som vanligt riktigt bra. Keyboarden utmärker sig däremot inte särskilt mycket på detta album vilket jag tycker är synd för Bob Katsionis är verkligen en extremt skicklig keyboardist när det kommer till melodier och att spela snabba solon! Ett minus på detta album förutom saknaden av keyboards är balladen "Edge of a Dream" som inte känns riktigt väl genomtänkt och den passar inte riktigt in på ett Firewind album.
Överlag så är Firewinds nya album helt okej men det är inte heller mer än så eftersom det förutom "Wall of Sound" saknar dom där riktigt höjdpunkterna som tidigare albumet "The Premonition" bjöd på.
Musikvideo till "Wall of Sound" : http://www.youtube.com/watch?v=aihNvw4b8bE
Bästa Spår: Wall of Sound
Betyg: 6/10
//KP

Kommentarer


Kommentera inlägget här: