Heroes Of Our Time

Musikblogg

Dregen

Kategori: Allmänt

I tider med nedladdning och där i stort sett bara pop artister och liknande får chansen att bli spelade på Rix FM och liknande kanaler där deras låtar blir spelade så många gånger att dom blir inprentade i skalllen på folk så kan det behövas lite alternativa sätt att göra reklam för sig och få allmänheten att öppna ögonen. Tur då att Dregen lyckades att få till sitt solo album och självbiografi i ungefär samma veva. 
 
Omslaget till Dregens självbiografi.
 
"-Men vem är Dregen?" kanske du undrar.
 
Andreas Tyrone Svensson (kallad "Dregen" så länge han kan minnas utan att inte riktigt veta varför) föddes år 1973 i Nässjö. År 1987 så bildade han bandet Backyad Babies och år 1994 det numera nedlagda The Hellacopters. Han har även spelat på Michael Monroes senaste album "Horns and Halos" som kom ut 2013. Samma år så släppte han även sitt första soloalbum. Men låt oss gå in på hans självbiografi först. 
 
Den är utgiven av Norstedts bokförlag och skriven av Tore S.Börjesson som har suttit och lyssnat på alla Dregens historier som handlar om allt ifrån hans uppväxt, sex drugs and Rock N Roll och när han träffade sin blivande fru sångerskan Pernilla Andersson och när dom fick sin son, Sixten Riff Sinatra Dregen (!)
 
Boken bjuder på väldigt intressant läsning och är uppdelad i lagom stora kapitel med mellanrum och typsnitt som gör den lättläst. Det är även tydligt markerat vart det är Dregen och andra personer som blir citerade och vart författaren gör sina egna textrader. Boken beskriver i stort sett allting som har hänt i Dregens liv. Hur hans musikintresse började, när han som 11-åring fick bevittna sin Pappas självmord, när han bildade Backyard Babies, överlevde Tsunamin 2004, Turnerade med ACDC och var med på en audition för att ersätta Slash i
Guns N Roses. Dregen har helt klart levt det klassiska Rockstjärne livet men vi får även en inblick i hur mycket slit han har fått lägga ner för att få uppfylla sin dröm. Om man gillar Dregen, Backyard Babies och The Hellacopters så finner man mycket intressant läsning i denna bok.
 
 
Dregens Soloalbum.
 

Divisons of me. Det är introspåret som drar igång Dregens solodebut och redan där kan man höra spår av både Backyard Babies och The Hellacopters. Det fortsätter sedan i liknande stuk men tillskillnad ifrån båda nämnda band så vågar Dregen ta ut svängarna lite mer, prova nya stilar, leka med lite mer effekter. Vilket om ni frågar mig bara är härligt! För allvarligt talat, Backyard Babies och The Hellacopters är två fantastiska band men hur kul hade det varit med något som lät exakt likadant?
 
Två av albumets 10 spår som jag har som personliga favoriter är helt klart den catchiga "Just Like That" och den härliga effektfyllda 6:10 (som är tillägnad hans son Sixten. Fattar ni?;) )
 
 
Musikvideo till Just Like That: http://www.youtube.com/watch?v=wGp-BZd3or4
 
//KP
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: