Heroes Of Our Time

Musikblogg

Speed Limit Trio - Crawling In The Past

Kategori: Recensioner

Den 3 Maj släppte Torsby bandet Speed Limit Trio sin EP (eller "mini album")  "Crawling In The Past"
 
Den 23 July förra året så släppte bandet sitt debutalbum "Ain't Around" http://heroesofourtime.blogg.se/2012/july/speed-limit-trio-ain-t-around.html
 
 
Omslaget till "Crawling In The Past"
Låtlista:
Falling For Insanity
Somehow, Someday
Crawling In The Past
Stop, Just Stop
Take The Next Train
 
Dom fem låtarna på "Crawling In The Past" skiljer sig väldigt ifrån soundet som låtarna på "Ain´t Around" har.
Det känns som att bandets Rock A Billy stil försvinner mer och mer och ersätts av en (enligt mitt tycke mycket bättre) rockigare stil. Även om "Ain´t Around" också hade mycket inslag av den varan så tar nu Rock delen ännu större plats.
 
Öppningsspåret "Falling For Insanity" börjar med ett trumintro av Emil Holmberg och sedan drar det hela igång i ett härligt tempo igenom hela låten.
"Somehow, Someday" har ett något lugnare tempo och Wictor Eriksson sjunger denna låt med en mer "hesare" och "raspigare" röst som passar just den här låten väldigt bra men som vi även hör här och där i resten av låtarna.
Tempot höjs återigen något i titelspåret "Crawling In The Past". Något som gör att låten sticker ut lite är det akustiska gitarr introt som passar in riktigt bra!
"Stop Just Stop" är ännu ett exempel på det mer rockiga soundet. Ett exempel på detta är att Stefan Norman i denna låt spelar på en el-bas istället för ståbas. 
"Take The Next Train" är det spår som enligt mitt tycke påminner mest om soundet ifrån "Ain´t Around".
 
Precis som debutalbumet så är även dessa låtar inspelade i Ge&Hör´s Studio Stallet i Torsby.
 
Sammanfattningsvis så har alltså Speed Limit Trio lyckats göra ännu ett gäng välskrivna låtar. Vi får väl helt enkelt vänta och se ifall det i framtiden kan dyka upp ett fullängdsalbum i samma stil!
 
Gilla Speed Limit Trio´s Facebook sida för mer info och nyheter: https://www.facebook.com/pages/Speed-limit-trio/162679020414064?fref=ts
 
Bästa Spår: Falling For Insanity och Crawling In The Past.
 
Betyg: 8/10
 
//KP
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: