Heroes Of Our Time

Musikblogg

Speed Limit Trio - Ain´t Around

Kategori: Recensioner

 
I Juli 2010 så bildades Torsby bandet Speed Limit Trio som består av medlemmarna Wictor Eriksson
(Sång och Gitarr) Stefan Norman (Ståbas och bakgrundssång) och Emil Holmberg (Trummor och bakgrundssång)
 
Dom har tidigare legat etta på Värmlandstoppen med sin låt "Ain´t Around" och nu har dom släppt sitt debutalbum under samma namn. Bästa beskrivningen för deras musik tycker jag är den som bandet själva använder:
"The music we are playing is Rock ´N´ Rolll with a touch of Punk, Rock, Pop and of course Rockabilly."
 
Musiken har inslag av just dessa olika stilar. Även om grunden är en typ av Rock `N´ Roll och Rockabilly så finns här även partier som kan föra tankarna åt vanlig hederlig Rock och till och med Hårdrock. Ett perfekt exempel är öppningsspåret "Angels Case" där Stefan Norman kör en basgång som lika gärna skulle kunna vara spelad av Iron Maidens Steve Harris.
 
När det gäller trummorna så gör Emil Holmberg ett utmärkt jobb när det gäller att variera spelandet och göra trummspelandet till något intressant att lyssna på och inte bara ett kompinstrument. Detta är något som verkligen lyfter låtarna och även om det ibland låter väldigt Hårdrock/Metal influerat så passar det ändå in riktigt bra!
 
Stor eloge till Wictor Eriksson som leverar Sång och framförallt ett gitarr spel som är både tungt, svängigt, melodiskt och framförallt väldigt variernade då det gäller inslag från olika musikstilar.
 
Låtarna känns väldigt välskrivna och genomtänkta. "The Underground" har en väldigt härlig refräng och höjs likt dom andra låtarna av stämmorna på sången. "If I Die" är också en låt med sån där härlig känsla som är svår att beskriva med ord. Man måste helt enkelt lyssna för att förstå. "Wild Child" är väl den låt på skivan som det känns mest Rockabilly över enligt mitt tycke. "Wishing", skivans enda ballad är också en låt som bör nämnas bland dom låtarna som man bör lyssna lite extra på.
 
Man kan väl säga att för att vara en trio så låter bandet förvånandsvärt mycket eftersom alla tre behärskar sina instrument riktigt bra och kan verkligen leverera både när det gäller live spelningar och nu bevisligen på skiva också.
 
Bästa spår: The Underground, Angels Case, If I Die
 
Betyg: 8/10
 
 
 
 
 
//KP
 
 
 
 
 

Kommentarer

  • Vicki säger:

    Skön recension! Jag ska lyssna mer på låtarna!

    2012-07-31 | 21:29:59

Kommentera inlägget här: