Heroes Of Our Time

Musikblogg

DragonForce-The Power Within

Kategori: Recensioner

Året var 2010 då det Brittiska Power Metal bandet DragonForce gick delade vägar med sin sångare ZP Theart. Genom Youtube auditions så började sökandet efter en ny sångare. Ett nytt album spelades in med en ny sångare vid namn Marc Hudson. Hela denna process tog ungefär 2 år. En lång väntan för alla DragonForce fans som undrade över soundet på det nya albumet då det var dags för någon annan att ta över efter ZP´s säregna röst som var något av det typiska för DragonForce.

Kan väl säga så här att det finns ingen anledning att oroa sig för det nya albumet har varit värt att vänta på!
"The Power Within" är bandets femte och senaste album. Ni som gillar DragonForce kommer även att gilla detta album. Ni som gillar Power Metal och hårdrock överhuvudtaget bör ge det här albumet en chans för det här är inte det DragonForce som vi är vana vid.
Förändringarna är många faktiskt. Ny sångare som skiljer sig något från ZP´s röst men Marc Hudson kan också leverera och hans röst passar verkligen till den här sortens musik. Detta märker man redan på första låten
"Holding On".
Låtmässigt känns det som att det har lagts ner mer jobb och tanke bakom varje låt. Mycket jobb har lagts bakom sången eftersom alla i bandet är med på körsång och även gästmusiker som har lagt lite körsång vilket ger extra djup i refrängerna. Låtarna är inte lika långa som tidigare heller utan stannar oftast mellan 4-5 minuter och har inte riktigt samma tempo som tidigare. Texterna är även lite annorlunda och är något lättare att ta till sig än tidigare. Finns ju så klart partier och låtar som har det där typiska DragonForce soundet. Låten "Fallen World" påstås vara deras snabbaste och mest extrema. Där används sju strängade gitarrer och fem strängad bas.
Keyboards har tagit något steg bakåt än om man jämför med det förra albumet "Ultra Beatdown" eftersom man denna gång har satsat mindre på digitala och elektroniska ljud och effekter vilket på föregående album kunde bli lite "för mycket av det goda" så att säga. När det kommer till gitarr solo partierna så har även det taggats ner en aning och är inte lika långa och intensiva som på tidigare album. Basen har däremot tagit ett steg framåt och framgår betydligt mer än tidigare (Bas solon!)

Sammanfattningsvis så kan man väl säga att detta albumet innebär något utav en nystart för DragonForce och är enligt mitt tycke det bästa albumet hittils! Det var länge sedan jag hörde så många medryckande och episka låtar på ett och samma album. Tänker då främst på "Cry Thunder" (med en refräng som kan sätta sig i skallen på princip vem som helst) och "Seasons" som jag verkligen fastnade för (finns även med en akustisk version vilket aldrig tidigare har hänt på ett DragonForce album) Därför ska jag vara så fräck så att jag ger detta album betyget 10/10.
Jag rekomnderar alla att ge detta album en chans innan ni ger era förutfattade meningar om albumet. Förändringar har skett och jag tror att bandet bara kommer att vinna på detta!
I låten "Fallen World" sjungs det i ett parti "Still we wait for the warriors return". Vi har väntat och väntan är över. The warriors are back!!
Betyg: 10/10

Bästa spår: Cry Thunder och Seasons
Musikvideo till "Cry Thunder" http://www.youtube.com/watch?v=cU4GXgaCFTI
//KP

Kommentarer


Kommentera inlägget här: