Heroes Of Our Time

Musikblogg

Rockstad:Falun 2012

Kategori: Allmänt

Den 16-18 Augusti åkte jag och mina vänner Martin Lindberg, Frida Granström, Linda Kjernsmo och Robin Elmlund till Falun. Vi bodde i en liten stuga vid Främby Udde och efter att ha packat upp så begav vi oss mot festival området Lugnet.
Festivalen hade två scener och på Torsdagen var det bara den mindre scenen det spelades på. När vi kom dit så spelade bandet "Aliens Stole My Kidney" sedan kollade vi på "Dynazty", "Borbon Boys" och "Amaranthe".
Black Metal bandet "Dark Funeral" avslutade Torsdagen med lite extra eld och pyro.
 
Fredagen stod vi en lång kö för att få autografer av "Sabaton" men vi hann även att se lite grann av "F.K.Ü", "Eluveitie", "Circle II Circle", "Iced Earth", "Danko Jones" och lite grann i början av "D-A-D"s spelning.
 Foto: titta och njuuut :)
Jag och Joakim Brodèn sångare i Sabaton signerar min sabaton flagga! :)
Foto: Frida Granström http://sweetshots.blogg.se/ (där finns det fler bilder)
 
På Lördagen var det "Sabaton" som var huvudbandet och som vi alla väntade på men vi hann även att se "Orphan Gypsy", "Engel", "Epica" och "Hypocrisy". Sen vid ca 00:15 gick Sabaton på scen inför ett stort och förväntansfullt publikhav! Vilken energi, vilken show vilket otroligt bra band! 
 
Dom inledde med sin låt "Ghost Division", saktade ner tempot något nånstans i mitten av setlistan med den något oväntade "The Hammer has fallen" då sångaren Joakim Brodèn även spelade keyboard och sedan avslutade allting med att bränna av en massa fyrverkerier under låten "Metal Crue".
 
Rockstad:Faluns egna videoklipp från Sabatons avslutning: http://www.youtube.com/watch?v=nDCrfqe010g
 
Det är svårt att beskriva alla uttryck och alla känslor i ord men jag kan säga att det har varit en otroligt trevlig helg och det är tack vare mina vänner som jag delade detta med, dom övriga 15 000 besökarna, (nytt publikrekord för Rockstad:Falun) alla bra band som spelade och ställde upp med signering och arrangörerna för Rockstad:Falun 2012! 
 
Stort Tack till er alla!
 
Liverecension av Sabatons framträdande på webbtidningen Rocknytt: http://www.rocknytt.net/live/7149-sabaton-liverecension-fran-rockstad-falun-2012-08-18
 
Massor av bilder på Frida Granströms blogg: http://sweetshots.blogg.se/
 
//KP

Kommentarer


Kommentera inlägget här: