Heroes Of Our Time

Musikblogg

Sabaton Splittras

Kategori: Allmänt

Mina vänner, jag hade fel! Jag var så säker på att det bara var rykten. Jag trodde inte att det kunde vara sant!
Men ack vad jag bedrog mig! När jag loggade in på facebook denna fredags kväll så ser jag rubrikerna från både Rocknytt och Sabatons officiela Facebook "SABATON SPLITTRAS"
"Neeej!! Varför??" är det första jag tänker. Nu är det ju som så att bandet lägger ju inte ner men det är fortfarande skit tråkigt eftersom alla nuvarande medlemmar har varit med ända från start.
Det som kommer att hända nu är alltså att sångaren Joakim Brodén och bassisten Pär Sundström kommer att fortsätta med Sabaton med ersättare för gittaristerna Rickard Sundén och Oskar Montelius,
trummisen Daniel Mullback och keyboardisten Daniel Myhr.
Då återstår alltså att se vilka dom nya medlemmarna kommer att bli och om dom andra medlemmarna kommer att hitta på några nya musikaliska projekt.
Den som lever får se antar jag...
//KP

Kommande Album 2012

Kategori: Allmänt

Vi har nog alla våran egna lilla lista. Listan på kommande album från dom band vi gillar. Vi väntar och ibland känns det som en evighet. Med hjälp av facebook och youtube så är det nu lättare att hålla sig uppdaterad på vad som händer hos bandet, hur långt dom har kommit i arbetet med sina album och vilket datum som albumet äntligen släpps.

Själv så råkar jag ha sån tur att fyra av mina favorit band släpper album inom en snar framtid. Här är min egna lilla lista och jag passar på att fråga er: Hur ser eran lista ut? Vilka släpper album i år som ni ser fram emot? Eller har ni favorit band som redan har släppt album som va riktigt bra? eller var dom dåliga? Kommentera gärna och berätta!! :)
Min lista över kommande album att se fram emot:


DragonForce-The Power Within
Femte albumet från brittiska power metal bandet DragonForce är tänkt att släppas den 15 April. Det kommer även att vara deras första album med nya sångaren Marc Hudson. Deras tidigare sångare hette ZP-Theart. Det har redan släppts en låt från albumet som heter "Fallen World".
Sonata Arctica-Stones Grow Her Name
Om jag har räknat rätt så är detta alltså nionde albumet från finska power metal bandet Sonata Arctica och det är beräknat att släppas den 18 Maj. Nyligen så släppte dom en DVD under namnet "Live In Finland".
Firewind-Few Against Many
Grekiska power metal bandet släpper nu alltså sitt sjunde album och det släpps den 21 Maj. Deras förra album "Days Of Defiance" släpptes sent under 2010. Anledningen till att det har gått så fort mellan dessa album påstås vara att gitarristen Gus.G hade mycket fritid mellan spelningarna och kunde skapa nya låtar under sin senaste turné med Ozzy Osbourne.
Sabaton-Carolus Rex
Den 23 Maj släpper Falun bandet Sabaton sitt sjätte album. Temat på detta album kommer att vara den svenska stormaktstiden och för första gången så släpps 2 versioner av albumet. En med sång på svenska och en på engelska.
Tanken är att jag ska göra recensioner av alla dessa album och i samband med det skriva lite fakta om samtliga band. Kommentera gärna och berätta gärna hur eran lista över kommande album ser ut!
//KP

Imperial State Electric-Pop War (Recension)

Kategori: Recensioner

Det har gått ungefär 4 år sedan det Svenska Rockbandet "The Hellacopters" tog avsked. Många (även jag) kände ett tomrum och undrade vilka som skulle kunna fylla det tomrum som bandet lämnat efter sig.

Tur då att The Hellacopters frontfigur Nicke Andersson bestämde sig för att inte lägga sin vänsterhänta gitarr på hyllan. År 2010 skapade han projektet "Imperial State Electric" och släppte ett album med en hel del fantastiska låtar i äkta Hellacopters anda. Han hade även med sig en del gästmusiker så som den förre detta Hellacopters medlemmen "Dregen" som spelar gitarr på låten "Throwing Stones".
Är då nästa album "Pop War" lika fantastiskt? Nej, det är det inte...
Är albumet dåligt? Absolut inte! Det är bara det att låtarna är inte lika bra och känns ibland lite för svaga.
Svänget som fanns på debutalbumet saknas även på denna skiva.
Meeen...den där härliga rock känslan som saknas hos så otroligt många av dagens band finns ju här och det glädjer mig verkligen att Nicke Andersson har valt att fortsätta med musiken. Kanske är det inte så konstigt eftersom hans tidigare band har haft så stora framgångar. (The Hellacopters, Entombed)
Så håll ögonen öppna för även Imperial State Electric har chansen att gå hur långt som helst!
Betyg: 6/10

Bästa spår: "Can´t seem to shake it off my mind" och "Sheltred in the sand"

//KP

Heroes of YOUR Time?

Kategori: Allmänt

Några av er kanske undrar lite över titeln "Heroes of our time"? Som jag har skrivit tidigare så är det ju låtnamnet på en av DragonForce låtar. http://www.youtube.com/watch?v=lRt54xjIq7w&ob=av2e

DragonForce är ju ett band som jag verkligen gillar men det är inte hela anledningen till namnet. Som sagt så kommer det ju skrivas om musik. När man skriver om musik så skrivs det ju även om musiker. Musiker kan ju va personer som man ser upp till och inspireras av. En del musiker kan man ju även se som hjältar.
Våra egna "Heroes of our Time". Förstår ni tänket? Därför skulle jag vilja fråga, Vilka är era musikhjältar? Vilka inspirerar er? Vilka är "Heroes of YOUR Time?"
//KP

Sabaton rykten

Kategori: Allmänt

Det går rykten om att bandet Sabaton ifrån Falun har splittrats. Det säger tidningen "Dalarnas tidning". Ryktena säger att Sabatons sångare Joakim Brodén och bassisten Pär Sundström kommer att fortsätta med nytt manskap.

– Vad jag kan säga är att det är jäkligt tråkigt att sådana rykten sprids, säger Joakim Brodén till Dalarnas tidning.

Rykten ja. Det är precis vad jag tror i nu läget och jag vill se fler kommentare ifrån medlemmarna och även ifrån deras Facebook eller hemsida innan jag tror något annat. Sabaton är ett av Sveriges största band just nu. För att inte tala om deras popularitet utomlands. Speciellt i Polen. Dom har även en ny skiva på gång. "Carolus Rex" heter den och är tänkt att släppas i Maj.

Jag upptäckte Sabaton för ungefär 3-4 år sen när en klasskompis spelade upp låten "Metal Crue" för mig. Det tog ett tag men sedan fastnade även jag för detta band. Sedan kom deras album "Coat of Arms" vilket är ett av dom bästa album jag har hört. Så i Maj 2011 så åkte jag och min klasskompis till Falun för att få se Sabaton live på hemmaplan. "Rockstad:Falun" heter festivalen som startade 2008 i samband med att Sabaton släppte sitt fjärde album "The Art of War". Då var det en inomhusfestival. Genom åren så har den växt och äger rum på idrotts området "Lugnet".

Om Sabatons spelning i Falun den varma sommaren 2011 kan jag bara säga en sak. "WOW!!" Vilken show, vilken energi, vilken spelglädje. Något av det bästa jag nånsin har sett! (En stor bonus var att vi fick träffa gitarristen Rickard Sundén på festival området)

Så att Sabaton skulle splittras just nu efter att ha hållit ihop i över 10 år och är på toppen av sin popularitet när en ny platta är på gång? Njaaa, det har jag svårt att tro på...eller vad tror ni?

//KP

Hej!

Kategori: Allmänt

Hej och Välkomna till denna lilla blogg som jag har valt att kalla för "Heroes Of Our Time". Det råkar också vara namnet på en låt av brittiska Power Metal bandet DragonForce. Redan nu så kanske det är någon som kan gissa att det är musik som kommer att va det stora huvudämnet här.
Musik är nämligen ett av mina största intressen. Har tidigare spelat i lite olika band. Keyboard är huvudinstrumentet.
Därför har jag tänkt att vidareutveckla detta intresse och bestämde mig därför för att börja skriva om musik.
Hur allt kommer att bli det vet jag inte i nuläget men jag har tänkt mig att skriva om lite olika band, recensera deras kommande album etc.
Den som lever får se helt enkelt!
Frågor? Synpunkter? Allt är välkommet! :)
//KP