Heroes Of Our Time

Musikblogg

Första låten från Sonata Arcticas nya album

Kategori: Allmänt

Den 28 Mars så släpper Sonata Arctica sitt nya album "Parihas Child". Nu har första låten blivit släppt. En låt vid namn "The Wolves die young" och det hörs verkligen att bandet nu har tänkt att gå tillbaka till sin ursprungliga Power Metal stil. Detta är något som jag tror kommer att gillas av många (även av mig) då förra albumet "Stones grow her name" var mer alternativt och svårt att ta till sig. 
 
Om resten av låtarna på det nya albumet är i samma stil så kan det här bli nånting riktigt bra!
Låten finns på spotify och även på youtube http://www.youtube.com/watch?v=rEu4v-xX-Q4
 
//KP
 
 

Dags för 2014!

Kategori: Allmänt

Hej! 
 
Det har varit väldigt stilla här på sistone vilket är riktigt trist. Därför får det nu bli dags för ett lite längre inlägg
 
Vi har redan tagit igenom oss första månaden av 2014 och det finns mycket musikrelaterat att se fram emot det här året. 2012 skrev jag om fyra band vars album jag såg extra mycket fram emot.
 
Dessa var: DragonForce (med albumet "The Power Within")
                Sabaton (med albumet "Carolus Rex")
                Sonata Arctica (med albumet "Stones Grow Her Name")
                Firewind (med albumet "Few Against Many")
 
Nu är det dags igen!
DragonForce arbetar med sitt nya album men inget datum för när det släpps har ännu inte blivit bestämt och inte heller vilket namn det nya albumet ska få.
 
Sabatons håller också på med inspelningen av sitt nya album. Det släpps i Maj och har namnet "Heroes".
 
Sonata Arctica är klara med sina inspelningar och det nya albumet "Pariah´s Child" släpps den 28 Mars.
 
När det kommer till Firewind så är inget nytt album ifrån bandet på gång just nu utan det är deras gitarrist Gus G som den 17 Mars släpper sitt solo album vid namn "I Am The Fire". Första låten från albumet heter "My will be done" och finns nu på youtube: http://www.youtube.com/watch?v=rPqtMMGJAO4
 
Detta är några kommande album som jag ser fram emot. Vilka ser DU fram emot??
 
 
 
RPS
 
Som avslutning på det här inlägget så vill jag skriva några rader om mig och mitt band RPS. Vi är med i en tävling vid namn "Livekarusellen" och vi har gjort en av tre deltävlingar. Vi har sedan chansen att gå vidare. Deltävling nr 1 var den 25 Januari på UNO i Karlstad där vi spelade tillsammans med 40 andra band. Deltävling nr 2 kommer att äga rum i Torsby, Frykenskolans Aula och Deltävling nr 3 på Megafon i Sunne. 
 
Vi håller även på med inspelningarna av vårat debutalbum. När det kommer att bli klart är i nuläget för tidigt att svara på. 
 
Nu i helgen den 1 Februari så gjorde vi även en spelning tillsammans med bandet "SuperScreamer" på Rajjens Bowling i Arvika. Om ni inte har gjort det ännu så gilla RPS på Facebook: https://www.facebook.com/rpstorsby?fref=ts och följ oss på Instagram @rpstorsby
 
//KP