Heroes Of Our Time

Musikblogg

UKM Länsfestival i Torsby

Kategori: Allmänt

För er som undrar så kan jag ju börja med att förklara vad det där "UKM" är för något. Det står för "Ung Kultur Möts" och är en mötesplats för ungdomar från 13-20 år. Ungdomar får då chansen att på sina lokala festivaler runt om i landet få visa sina färdigheter när det gäller antingen musik, konst, dans eller vad som helst egentligen! Dom kan sedan ifrån dessa lokala festivaler kvalificera sig till länsfestivaler och sedan riksfestivaler där dom får chansen att få visa upp sig på för en bredare publik och även träffa andra ungdomar. Märk väl att UKM INTE är någon tävling!

Jag har själv deltagit i UKM och suttit i urvalsgruppen under två tidigare festivaler. I början av Mars detta år var det återigen för Torsbys lokala UKM festival. Den 15 i ordningen. Förutom att sitta i urvalsgruppen så var jag även med i en arbetsgrupp som planerade och arrangerade både inför och under festivalen. En riktigt trevlig kväll där Rock N Roll och Hårdrock var ett tydligt tema.
Det hela tog inte slut där utan det visade sig att det var Torsby som i år skulle få stå som värd för den betydligt större Länsfestivalen, vilket skulle betyda att ungdomar ifrån hela Värmland skulle komma hit till Torsby.
En arbetsgrupp behövdes även till denna festival och den bestod av i stort sett samma gäng som hjälpte till under den lokala festivalen. Däremot så blev det betydligt mer jobb och planering under denna festival!

Den 11-13 Maj 2012 var det då alltså dags för länsfestival i Torsby med temat dataspel. Kortfattat så kan jag säga att det hela blev en riktigt lyckad och rolig festival! Om man ska börja räkna upp alla som på något sätt har hjälpt till med denna festival så skulle listan bli otroligt lång! Dom som bör nämnas är arbetsgruppens medlemmar som är Martin Frykholm, Martin Svedlund, Emil Holmberg, Johan Olsson, Runar Van Geffen, Maja Wimmerstedt (och jag;))
Men dom två som har lagt ner så otroligt mycket jobb och tid på denna festival är våran festivalgeneral Tanja Kortelainen och Michael Åkerlund!
Mer information, filmat material ifrån ALLA föreställningar (även invigningen där jag var med och spelade lite), bloggar, bilder, info m.m kommer och finns redan nu på denna hemsida http://www.torsby.se/ukm
Ha det bra!
//KP

Kommentarer


Kommentera inlägget här: